Dry Needling

U voelt al tijdens de eerste behandeling dat dry needling de juiste therapie is.

DRY NEEDLING

“Door wat voor oorzaak dan ook, overbelasting, een val, operatie, trauma, stress, niks doen, computerwerk etc. kunnen er in spieren spierknopen ontstaan die niet meer uit zich zelf kunnen ontspannen. Daardoor geven ze flinke klachten, met name pijnklachten. Maar ook bewegingsbeperking of krachtverlies komen vaak voor.

“De spier is vaak verkort en minder sterk, maar door te drukken op de spierknoop herkent u meestal uw klachten. Die klachten kunnen ook op een heel andere plaats gevoeld worden.

Drie voorbeelden:

  1. Pijn in een been, wat lijkt op hernia pijn, komt regelmatig door een triggerpoint in de bil.
  2. Pijn in de schouder en uitstralend naar de arm kankomen door een spierknoop in een spier achter op je schouderblad.
  3. Hoofdpijn heeft vaak zijn oorzaak in nek/schouderspieren met triggerpoints

“Als vanuit het onderzoek naar voren komt dat de pijnklachten door triggerpoints(spierknopen)worden veroorzaakt is de behandeling gericht op het weer normaal laten functioneren van de spier. Daarvoor moet het triggerpoint behandeld worden.

dry needling

“Behandeling bestaat dan uit:

  • Warmte
  • Massage met extra druk op de spierknoop
  • Rekken
  • Oefeningen
  • Dry Needling

“Het blijkt dat als je de verharding goed kunt bereiken met een naald dat je dan heel snel ontspanning in die spier krijgt waardoor de pijn verminderd en de functie verbeterd. De behandeling is niet pijnvrij, maar niet vervelender dan een stevige massage.

“Naast deze behandeling wordt u gevraagd thuis ook oefeningen te doen. Vaak wordt geadviseerd om de spier goed te verwarmen met een kruik oid.

Verder uitleg Dry Needling

“Myofasciale pijn is pijn die komt vanuit spieren en hun omhulsels, de fascie. Deze pijnklachten zijn lange tijd niet goed erkend. Al op de opleiding fysiotherapie eind jaren '80 en '90 hebben we er les in gehad, maar het duurt tot 2005 voordat er weer serieus naar deze pijnklachten wordt gekeken. Het blijkt namelijk dat hier heel veel klachten vandaan kunnen komen. Zelfs uitstralende pijn die lijkt op een hernia kunnen het gevolg zijn van myofasciale problematiek. Arjen en ik zijn een opleiding gaan doen en heel veel puzzelstukjes vielen in elkaar. We hebben nu het idee dat we veel meer mensen nu beter kunnen helpen. En dat blijkt in de praktijk! Ook Roxanne mag sinds drie jaar jaar deze behandeling toepassen!

“Bel voor een afspraak: 0618350921