Fysiotherapie

Wij behandelen klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie is een heel breed begrip. Dat kan bijvoorbeeld behandeling van een verstuikte enkel zijn, behandeling na een knie operatie of behandeling van rugklachten. Maar ook verzorgen wij de revalidatie bij sportblessures, operaties of na een hartinfarct. Verder behandelen fysiotherapeuten gezondheidsklachten in het algemeen. We kunnen u helpen om fitter te worden en te blijven.

Bij Fysiotherapie Henk Scholing hebben wij ons gespecialiseerd in musculo-skeletale klachten en klachten die te maken hebben met lymfe therapie(zie toelichting aldaar) of oedeemtherapie

Als u klachten heeft aan uw rug, nek, knie, enkel of andere gewrichten en spieren kunt u bij ons terecht voor behandeling. Ook tijdens revalidatie na een operatie aan bv. knie of de schouder kunnen wij u prima helpen.

Musculo-skeletaal wil namelijk zeggen; alle klachten die te maken hebben met spieren, banden en gewrichten. Zowel van de wervelkolom als perifere gewrichten, zoals de armen en de benen.

fysiotherapie

“Bel voor een afspraak: 0618350921U kunt een afspraak maken met of zonder verwijzing. U hoeft dus niet eerst langs de huisarts voor een consult bij ons, maar mag direct bellen voor een afspraak.

Verder uitleg Fysiotherapie:

Als u een afspraak hebt beginnen we met een anamnese. Dit is een vraaggesprek om de klachten helder te krijgen. Daarna gaan we over tot een lichamelijk onderzoek. Met de zo verkregen informatie en in overleg met u maken we een behandelplan. Het doel is pijnvermindering en vergroten van de belastbaarheid waardoor u weer de dingen kan doen die u graag wil doen in het dagelijks leven, met werk, hobby en sporten. De behandeling kan bestaan uit:

  1. Massage
  2. Mobiliseren, losmaken gewrichten
  3. Oefeningen in de praktijk of thuis om de belastbaarheid te vergroten.
  4. Triggerpointbehandeling, waaronder dry needling(zie betreffende kopje)
We geven altijd open en eerlijk onze mening over het te verwachten herstel en hoe lang wij denken dat het ongeveer zal gaan duren